Over NotaBene: Willem Wilmink en dochter Marieke


Veel bekend, maar vooral ook onbekend en later werk van Willem Wilmink, wordt momenteel op muziek gezet door NotaBene, het kleinkunst gezelschap van zijn dochter Marieke.

Willem schreef speciaal teksten voor de groep en was aanwezig bij diverse try-outs en gaf daarbij veel nuttige tips. Marieke weet als geen ander de teksten van haar vader op de juiste manier te interpreteren. Zij vormt, mede daardoor, samen met de andere leden van NotaBene een prachtige muzikale en literaire eenheid.

NotaBene bestaat uit Marieke Moll (zang, (bas)klarinet, accordeon), Jan Deckers (piano, viool, zang) en Michiel Smit (contrabas). Willem en Marieke alias "De Wimo's" 


NotaBene is te boeken met hun avondvullend programma "Liefs van huis tot huis", maar ze kunnen ook een programma op maat maken van 15 minuten tot bijv. 2 x 30 minuten, geheel naar uw wens. Ook in combinatie met anderen of in een literaire zetting is NotaBene goed in te zetten.

"Liefs van huis tot huis"

"Liefs van huis tot huis" is de titel van NotaBene's theaterprogramma, een prachtig liedjesprogramma. naast eigen liedteksten wordt er veel gebruik gemaakt van nagelaten- en onbekend werk van Willem Wilmink.
De vele briefwisselingen tussen Willem en dochter Marieke vormen het uitgangspunt van de voorstelling. Hierdoor krijgt de luisteraar op unieke wijze inzicht in de mens "Wilmink". Onderwerpen als liefde, angst, dood, (klein)kinderen, tolerantie en respect komen veelvuldig aan bod. De grote kracht van de teksten ligt in het feit dat Willem met een simpel woord een prachtig beeld weet op te roepen. Vaak geeft hij een onverwachte, humoristische wending aan zijn teksten.