Biografieën kleinkunstgezelschap NotaBene

Jan Deckers (piano, zang, viool)
Jan Deckers studeerde schoolmuziek aan het conservatorium van Maastricht met als specialisatie viool en piano en daarnaast orkestdirectie bij Anton Kersjes. Dirigeerde diverse koren en orkesten en schreef ook eigen stukken hiervoor. Naast het lesgeven als muziekdocent is hij blijven componeren en arrangeren. Hij heeft in diverse theaters van Nederland gestaan en heeft samengewerkt met o.a. NUHR, Herman Finkers, George Groot, en Tony Neef. Naast het spelen van piano, viool, gitaar en zang schrijft hij veel teksten en muziek voor NotaBene.

Marieke Moll (zang, (bas)klarinet, accordeon)
Al op jonge leeftijd componeerde Marieke stukjes muziek, waarbij ze vooral geïnspireerd werd door de liedjes van haar vader Willem Wilmink. Ze stond op haar 13e al in de Leidse schouwburg samen met haar vader. 

Marieke studeerde schoolmuziek aan het Utrechts conservatorium met als specialisatie klarinet en piano. Na haar opleiding is ze, naast het lesgeven als muziekdocent, doorgegaan met het schrijven van liedjes en het componeren van muziek op teksten van o.a. Willem Wilmink. In 1997 ontmoette ze Jan Deckers en ontstond er een kleinkunstgezelschap waarmee ze al in diverse theaters heeft gestaan. Willem Wilmink was erg enthousiast over kleinkunstgezelschap NotaBene en heeft een aantal teksten speciaal voor Marieke en de groep geschreven. Na de dood van haar vader (2 augustus 2003) brengt ze vooral veel nagelaten en onbekend werk van hem. Ze heeft meegedaan aan diverse projecten en voorstellingen rondom Willem Wilmink waaronder de voorstelling “Hier is prins zonneschijn” in de Kleine Komedie te Amsterdam in samenwerking met o.a. George Groot, Hans Dorrestijn en Herman Finkers.

Michiel Smit (contrabas) 
Bassist Michiel heeft op achtjarige leeftijd, na twee jaar muzikale vorming, gekozen voor het instrument gitaar bij het ckv in Almere. Op 15 jarige leeftijd ontdekte Michiel de contrabas tijdens een studieweekend van het Almeers jeugd symfonie orkest, waar hij slagwerk speelde, en was op slag verliefd op dit instrument. Michiel heeft op het individueel voortgezet kunstzinnig onderwijs gezeten en hier veel vormen van kunst gevolgd. Uiteraard was de kunstbende een goed platvorm om kunsten tot uiting te brengen, wat Michiel veel heeft gedaan. Uit de regionale prijzen blijkt de veelzijdigheid van Michiel; brons in de categorie 'Theater', zilver in 'Fotografie' en goud voor 'Taal en Fotografie'.
Naast contrabas speelde Michiel gitaar en basgitaar in verschillende bands met uitstapjes naar zang en toetsen. 

Door een opgebouwde speelervaring in talloze jeugd- en studentenorkesten is Michiel tegenwoordig een veelgevraagde bassist in de theaterwereld. Michiel is als vaste bassist verbonden aan het 'Waterlandtheater' en aan kleinkunstgezelschap NotaBene.